Mad - dansk

544 Pins8 Følgere
Jeg har måske skrevet det før, men jeg gider altså ikke de der 1½-2 cm tynde svinekoteletter, som er den typiske tykkelse på en supermarked-kotelet. De er næsten umulige at stege ordentligt - enten får de ikke en god stegeskorpe eller så er bliver de fuldstændig dødstegte og så tørre, at....

Jeg har måske skrevet det før, men jeg gider altså ikke de der 1½-2 cm tynde svinekoteletter, som er den typiske tykkelse på en supermarked-kotelet. De er næsten umulige at stege ordentligt - enten får de ikke en god stegeskorpe eller så er bliver de fuldstændig dødstegte og så tørre, at....

Selvom dagens ret er lavet af noget så hverdagsagtigt som hakket kalv og flæsk, så ville jeg ikke betænke mig et eneste øjeblik på at servere den for gæster. I al beskedenhed så smager den simpelthen bare så godt. Jeg har

Selvom dagens ret er lavet af noget så hverdagsagtigt som hakket kalv og flæsk, så ville jeg ikke betænke mig et eneste øjeblik på at servere den for gæster. I al beskedenhed så smager den simpelthen bare så godt. Jeg har

En klassisk kylling i karry skal naturligvis laves af en hel kylling, der først er kogt med forskellige urter, hvorefter kødet pilles af benene og serveres i en sovs lavet på fonden, men indrømmet - det er ikke altid tiden og overskuddet er til det. Heldigvis kan mindre også gøre det - jeg syn....

En klassisk kylling i karry skal naturligvis laves af en hel kylling, der først er kogt med forskellige urter, hvorefter kødet pilles af benene og serveres i en sovs lavet på fonden, men indrømmet - det er ikke altid tiden og overskuddet er til det. Heldigvis kan mindre også gøre det - jeg syn....

Normalt forbinder jeg gammeldags oksesteg med efterår og vinter, men jeg kunne ikke stå for et godt tilbud på en flot 1200 g oksesteg af tykkam til 89 kr. Jeg forsøgte at gøre stegen lidt mere sommerlig med tilbehør af kogte nye danske kartofler, en salat med danske agurker og tomate....

Normalt forbinder jeg gammeldags oksesteg med efterår og vinter, men jeg kunne ikke stå for et godt tilbud på en flot 1200 g oksesteg af tykkam til 89 kr. Jeg forsøgte at gøre stegen lidt mere sommerlig med tilbehør af kogte nye danske kartofler, en salat med danske agurker og tomate....

Her får du mit bud på en vegetarisk udgave af broderlandets klassiker

Her får du mit bud på en vegetarisk udgave af broderlandets klassiker

Det er skønt med en hel kylling, men indimellem er det nu også rart at springe over, hvor gærdet er lavest og købe en hel allerede parteret kylling eller en omgang

Det er skønt med en hel kylling, men indimellem er det nu også rart at springe over, hvor gærdet er lavest og købe en hel allerede parteret kylling eller en omgang

Aftensmaden i går havde udgangspunkt i et stegt kyllingebryst, som jeg havde til overs fra maden dagen før og en lidt blød fennikel. Tærter er jo altid gode til at forvandle rester til et nyt måltid, men da jeg ikke havde så meget smør, så valgte jeg at lave en tærte med bund af kartoffelsk....

Aftensmaden i går havde udgangspunkt i et stegt kyllingebryst, som jeg havde til overs fra maden dagen før og en lidt blød fennikel. Tærter er jo altid gode til at forvandle rester til et nyt måltid, men da jeg ikke havde så meget smør, så valgte jeg at lave en tærte med bund af kartoffelsk....

Jeg kan sagtens få lyst til ribbensteg, selvom det er sommer, men jeg foretrækker tilbehøret lidt mindre tungt end det traditionelle med rødkål, brune kartofler og ståsovs, så her får du et bud på ribbensteg i sommerklæder. Spidskålsalaten vil også være god til sommerens grillaftner -....

Jeg kan sagtens få lyst til ribbensteg, selvom det er sommer, men jeg foretrækker tilbehøret lidt mindre tungt end det traditionelle med rødkål, brune kartofler og ståsovs, så her får du et bud på ribbensteg i sommerklæder. Spidskålsalaten vil også være god til sommerens grillaftner -....

I går fik vi en af mine yndlings-mormor-klassikere; sprængt and med peberrodssovs. Mange tror, at det er besværligt at sprænge kød, men det er absolut ikke tilfældet. Det kræver blot lidt tid, hvor kødet passer sig selv. Til gengæld får du dejligt mørt og saftigt kød ud af din indsat....

I går fik vi en af mine yndlings-mormor-klassikere; sprængt and med peberrodssovs. Mange tror, at det er besværligt at sprænge kød, men det er absolut ikke tilfældet. Det kræver blot lidt tid, hvor kødet passer sig selv. Til gengæld får du dejligt mørt og saftigt kød ud af din indsat....

Da vi forleden dag fik chili con carne, blev der en pæn rest til overs. Ikke helt nok til bare at spise den som den var, så jeg var nødt til at finde en måde at strække den på. Madtærter er rigtige gode til den slags, desværre er en traditionel mørdej ikke lige det aller-sundeste, så derfo....

Da vi forleden dag fik chili con carne, blev der en pæn rest til overs. Ikke helt nok til bare at spise den som den var, så jeg var nødt til at finde en måde at strække den på. Madtærter er rigtige gode til den slags, desværre er en traditionel mørdej ikke lige det aller-sundeste, så derfo....

Pinterest
Søg