Æblegele - 1 kg æbler ikke alt for modne,1 1/2–2 dl vand, 250 g sukker,1 hel vaniljestang. Skyl æbler, fjern blomst og stilk, skær i tern, inkl kernehus. Æbler og vand i gryde, kog op. Kog under låg i ½ t og si. Hæld saften tilbage i ren gryde. Skrab vaniljekorn ud. Kom vanilje, sukker og den hele vaniljestang i æblesaft. Kog op og lad det koge i 10 minutter. Tag en prøve med en teske for at se om det stivner når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestang op og geleen er klar til…

Æblegele

Opskrift på super lækker granatæblesirup - virkelig god på yoghurt, til kager, desserter, is, frugt osv. - få opskriften her

Granatæblesirup

Opskrift på super lækker granatæblesirup - virkelig god på yoghurt, til kager, desserter, is, frugt osv. - få opskriften her

Krydret solbær- eller ribsgelé  (recipes in Danish)

Krydret solbær- eller ribsgelé (recipes in Danish)

Søde kirsebær bliver til en fin marmelade med en intens smag af stjerneanis, vanilje og friskrevet ingefær. Brug en god kirsebæreddike, eller hvis du ikke kan finde det, så brug æbleeddike, som begge giver en god balance i smagen.

Søde kirsebær bliver til en fin marmelade med en intens smag af stjerneanis, vanilje og friskrevet ingefær. Brug en god kirsebæreddike, eller hvis du ikke kan finde det, så brug æbleeddike, som begge giver en god balance i smagen.

Pinterest
Search