Udforsk disse idéer og meget mere!

Bjergby kirke: Altertavle ·  Altertavle fra 1500-tallet. Moses med lovens tavler (De ti bud) ses til venstre, Johannes Døber med lammet til højre. Imellem dem er indsat et mindre billede af korsfæstelsen. Ovenover ses englen over Jesu dåb. Det er altså den gamle pagt og den nye pagt.  En kopi af Carl Blochs Kristi Opstandelse har en tid dækket alterbilledet.

Bjergby kirke: Altertavle · Altertavle fra 1500-tallet. Moses med lovens tavler (De ti bud) ses til venstre, Johannes Døber med lammet til højre. Imellem dem er indsat et mindre billede af korsfæstelsen. Ovenover ses englen over Jesu dåb. Det er altså den gamle pagt og den nye pagt. En kopi af Carl Blochs Kristi Opstandelse har en tid dækket alterbilledet.

Bjergby kirke: Gammelt alterbillede · Reproduktion af Carl Blochs Kristi Opstandelse blev anvendt som altertavle, indtil man i 1975-76 satte kirkens oprindelige altertavle fra 1500-tallet op igen. Denne “gamle” altertavle hænger nu på skibets nordvæg.  Kopier af Carl Blochs billede blev anvendt i mange kirker

Bjergby kirke: Gammelt alterbillede · Reproduktion af Carl Blochs Kristi Opstandelse blev anvendt som altertavle, indtil man i 1975-76 satte kirkens oprindelige altertavle fra 1500-tallet op igen. Denne “gamle” altertavle hænger nu på skibets nordvæg. Kopier af Carl Blochs billede blev anvendt i mange kirker

bøger ud af vindue

bøger ud af vindue

Ove Lunges og Anne Sehesteds fædrene og mødrene våben.

Ove Lunges og Anne Sehesteds fædrene og mødrene våben.

Helt ærligt… Måske var det bare det her, jeg skulle have lavet de sidste par dage:   Bare gået ture ved stranden og fundet sten… Det kunne også være skønt at falde over sådan en “…

Helt ærligt… Måske var det bare det her, jeg skulle have lavet de sidste par dage: Bare gået ture ved stranden og fundet sten… Det kunne også være skønt at falde over sådan en “…

Bjergby kirke: Ved et kirkesyn den 13. april 1637 blev flere store mangler påpeget: blytaget, loft over skib og våbenhus, den søndre kirkedør og stolene. Døren var altså endnu ikke tilmuret.  Den 25. september samme år blev der afholdt et nyt syn. I protokollen kan man læse: “Forgangen sommer var kirken nedfalden og blev opmuret igen. Der skulle nu laves store låse til alle stenterne, for at ikke kvæget skulle komme ind på kirkegården.”

Bjergby kirke: Ved et kirkesyn den 13. april 1637 blev flere store mangler påpeget: blytaget, loft over skib og våbenhus, den søndre kirkedør og stolene. Døren var altså endnu ikke tilmuret. Den 25. september samme år blev der afholdt et nyt syn. I protokollen kan man læse: “Forgangen sommer var kirken nedfalden og blev opmuret igen. Der skulle nu laves store låse til alle stenterne, for at ikke kvæget skulle komme ind på kirkegården.”

Alterbordet er opmuret af granitkvadre. Egetræspladen på forsiden er et middelalderligt frontale fra et aldrig færdiggjort gyldent alter fra o. 1200.

Alterbordet er opmuret af granitkvadre. Egetræspladen på forsiden er et middelalderligt frontale fra et aldrig færdiggjort gyldent alter fra o. 1200.

Vestgavlen er ommuret af Pors Munk og Else Johanne Seideling, ejere af “Odden”, i 1781. Den svungne gavl genfindes i en række kirker i det nordlige Vendsyssel: Volstrup, Skt. Catharinæ, Mygdal, Tversted, Ugilt og Åsted.  Østgavlen bærer årstallet 1772 samt initialerne C R (Christoffer Rugtved) og E J S (Else Johanne Seidelin). Det er ejere af “Odden” i annexsognet Mygdal.

Vestgavlen er ommuret af Pors Munk og Else Johanne Seideling, ejere af “Odden”, i 1781. Den svungne gavl genfindes i en række kirker i det nordlige Vendsyssel: Volstrup, Skt. Catharinæ, Mygdal, Tversted, Ugilt og Åsted. Østgavlen bærer årstallet 1772 samt initialerne C R (Christoffer Rugtved) og E J S (Else Johanne Seidelin). Det er ejere af “Odden” i annexsognet Mygdal.

Ove Lunges mødrene våben fra prædikestolen

Ove Lunges mødrene våben fra prædikestolen

Bjergby kirke · Aalborg Stift

Bjergby kirke · Aalborg Stift

Pinterest
Søg