Udforsk disse idéer og meget mere!

Udforsk beslægtede emner

Hindsgavl Slot, Fyn - Hindsgavl Slot er en herregård og tidligere kongsgård og stamhus på en halvø i Vends Herred vest for Middelfart. Den nuværende bygning blev opført i 1784 efter tegninger af Hans Næss, slottet ligger tæt ved Hindsgavl Voldsted.
Hvidkilde Gods, Svendborg/Fyn #visitfyn #fairytalefyn #denmark
Den Gamle By i Aarhus viser fortiden i en levende by fra forskellige tidsaldre, © Den Gamle By
Hverringe Gods, Fyn - Hverringe er en gammel sædegård, som nævnes første gang i 1350. Gården ligger i Viby Sogn, Bjerge Herred, Kerteminde Kommune. Hovedbygningen er opført i 1790.
Næsbyholm Slot, Sjælland - Næsbyholm er en herregård, der oprindelig lå i landsbyen Næsby, og nævnes første gang i 1388 som Næsbygaard og kaldet Næsbyholm fra 1585.  Hovedbygningen er opført i 1585 ved Hans van Steenwinckel den ældre og ombygget i 1861 ved Christian Hansen.
Gavnøs historie nævnes første gang allerede i 1231, hvor det var en befæstet borg, som skulle beskytte de syddanske kyster. Også sørøveriet trivedes godt på øen i denne periode. Men i 1402, bliver hovedbygningens opførelse startet på foranledning af dronning Margrethe den 1., som opretter det som ét af de to eneste dominikaner nonneklostre i Danmark.
Islingen Gods, Sjælland - Iselingen er en hovedgård er grundlagt i 1774. Iselingens hovedbygningen er opført i 1802 Reinhard Iselin var født i Schweiz, kom som 25-årig til København, hvor han fik ansættelse på firmaet M. Fabritius og J.F. Wevers kontor. På få år fik han arbejdet sig op til en selvstændig stilling og oprettede således i 1749 handelshuset R. Iseli
Marienlyst Slot, Sjælland - Bygningen tjente tidligere som kongeligt lysthus, men har siden 1930 været en del Helsingør Kommunes Museer
Holckenhavn Slot, Fyn - Slottet kan dateres til 1579, da det hed Ulfeldtsholm og tilhørte slægten Ulfeldt. Ellen Marsvin købte det i 1616, og hun omdøbte det til Ellensborg. Hun udvidede snart med to fløje og et kapel, der er kendt for sine fornemme billedskærerarbejder. Ellen Marsvin var mor til Kirsten Munk, der var gift med Christian 4.
Bregentved, Sjælland - Bregentved er en gammel sædegård, der nævnes først gang i 1319, da kong Erik Menved skænkede Bregentved til Ringsted Kloster. Gården ligger 3 km øst for Haslev , i Haslev Sogn, Faxe Kommune. Hovedbygningen er opført i 1886-1891 af arkitekt Axel Berg, men nordfløjen er fra 1650; den er ombygget i 1731-1736 af arkitekt Laurids de Thurah. Parken på Bregentved er på 20 hektar
Pinterest
Søg