Udforsk disse idéer og meget mere!

Ribbeblad er tre slægter af flerårige rødalger med hindeagtige rød-lilla op til til 30 cm lange blade, alle bladformede med tydelig midtribbe.   Bugtet ribbeblad (Phycodrys rubens).  Bugtet ribbeblad har 5 – 20 cm høj  egebladslignende blade.  I skandinaviske farvande findes den i Nordsøen til den mellemste Østersø på 0,5 – 25 m dybde.

Ribbeblad er tre slægter af flerårige rødalger med hindeagtige rød-lilla op til til 30 cm lange blade, alle bladformede med tydelig midtribbe. Bugtet ribbeblad (Phycodrys rubens). Bugtet ribbeblad har 5 – 20 cm høj egebladslignende blade. I skandinaviske farvande findes den i Nordsøen til den mellemste Østersø på 0,5 – 25 m dybde.

Dansk artsnavn Lav Skorsoner.  Spiselige dele. Roden er spiselig og velsmagende.

Dansk artsnavn Lav Skorsoner. Spiselige dele. Roden er spiselig og velsmagende.

Tema Naturoplevelser med gran og kogler | Danmarks Naturfredningsforening

Tema Naturoplevelser med gran og kogler | Danmarks Naturfredningsforening

Tema Naturoplevelser med gran og kogler | Danmarks Naturfredningsforening

Tema Naturoplevelser med gran og kogler | Danmarks Naturfredningsforening

15895226_1582503595112049_144337945981373566_n.jpg (600×354)

15895226_1582503595112049_144337945981373566_n.jpg (600×354)

Dansk artsnavn Vild Løg.  Spiselige dele. Planten kan spises som løg. De unge blade kan spises i f.eks. suppe.

Dansk artsnavn Vild Løg. Spiselige dele. Planten kan spises som løg. De unge blade kan spises i f.eks. suppe.

Dansk artsnavn Hvidmelet Gåsefod.  Spiselige dele. Bladene kan spises som spinat. Frøene kan spises i grød.

Dansk artsnavn Hvidmelet Gåsefod. Spiselige dele. Bladene kan spises som spinat. Frøene kan spises i grød.

Dansk artsnavn Strandsennep.  Spiselige dele. Skulperne kan spises og har en ræddikeagtig smag. Blomsterne kan også spises.

Dansk artsnavn Strandsennep. Spiselige dele. Skulperne kan spises og har en ræddikeagtig smag. Blomsterne kan også spises.

Dansk artsnavn Løgkarse.  Spiselige dele. Bladene er bedst rå, hvor den gode smag af løg og karse bevares. Kan anvendes i salater og f.eks. fiskemousse.

Dansk artsnavn Løgkarse. Spiselige dele. Bladene er bedst rå, hvor den gode smag af løg og karse bevares. Kan anvendes i salater og f.eks. fiskemousse.

Dansk artsnavn Korbær.  Spiselige dele. Bærrene kan spises, men smager ikke så godt.

Dansk artsnavn Korbær. Spiselige dele. Bærrene kan spises, men smager ikke så godt.

Pinterest
Søg