Madkalender.dk

Hvad spiser vi egentlig hver dag og hvor spiser vi det? Hvordan laver man det (opskrift)? Hvordan ser det ud?
169 Pins1 Followers
Lige som stegt flæsk med persillesovs er vores nationalret, så kunne boller i karry være hofretten i vores familie. Det gør den selvfølgelig endnu bedre, når den er lavet helt fra bunden og når der er ris og chutney til. Den må godt være lidt skarp og alligevel børnevenlig, så karryen skal ristes godt af. En stærk mangochutney passer godt til.   #karry #kødboller #ris

Lige som stegt flæsk med persillesovs er vores nationalret, så kunne boller i karry være hofretten i vores familie. Det gør den selvfølgelig endnu bedre, når den er lavet helt fra bunden og når der er ris og chutney til. Den må godt være lidt skarp og alligevel børnevenlig, så karryen skal ristes godt af. En stærk mangochutney passer godt til. #karry #kødboller #ris

Lav en simpel burger med pulled pork og cole slaw. Smør bollen med BBQ sauce (med eller uden røgsmag) og prøv med et par dryp HP sauce eller engelsk sauce.  Vi laver også en variant med råsyltede grøntsager i stedet for cole slaw. Det giver en meget let burger.   #BBQ #burger #cole slaw #pulled pork

Lav en simpel burger med pulled pork og cole slaw. Smør bollen med BBQ sauce (med eller uden røgsmag) og prøv med et par dryp HP sauce eller engelsk sauce. Vi laver også en variant med råsyltede grøntsager i stedet for cole slaw. Det giver en meget let burger. #BBQ #burger #cole slaw #pulled pork

Det var tid til at prøve den nyåbnede burgerrestaurant Halifax, som er en del af en kæde med flere restauranter i København og nordsjælland. Konceptet er at man vælger indholdet, typen af burgerbolle og hvilket kød der skal i. Herunder er det en "Liverpool" med bøf (jeg tilvalgte 250 g udgaven) spejlæg, bløde løg, bacon og meget mere.   #burger #Restaurant

Det var tid til at prøve den nyåbnede burgerrestaurant Halifax, som er en del af en kæde med flere restauranter i København og nordsjælland. Konceptet er at man vælger indholdet, typen af burgerbolle og hvilket kød der skal i. Herunder er det en "Liverpool" med bøf (jeg tilvalgte 250 g udgaven) spejlæg, bløde løg, bacon og meget mere. #burger #Restaurant

Nej det er ikke en stavefejl, men en sammentrækning af pita og pizza - altså en pitza. Det er en lille hurtig pizza lavet af et overskåret pitabrød og så ellers med pizza tilbehør og smurt med pizzasauce eller tomatsauce. De er gode til et hurtigt hverdagsmåltid, til en skovtur eller til skolemad i madkassen.   #hverdag #ost #pita #pizza #tomat

Nej det er ikke en stavefejl, men en sammentrækning af pita og pizza - altså en pitza. Det er en lille hurtig pizza lavet af et overskåret pitabrød og så ellers med pizza tilbehør og smurt med pizzasauce eller tomatsauce. De er gode til et hurtigt hverdagsmåltid, til en skovtur eller til skolemad i madkassen. #hverdag #ost #pita #pizza #tomat

Så har vi fat i den gamle danske madskole igen. Der er forskellige variationer over tarteletter, men favoritten hos os er kylling og asparges.  I dag er det lavet helt fra bunden med to hele kyllinger i en gryde vand med lidt krydderier og suppeurter.   #asparges #kylling #tarteletter

Så har vi fat i den gamle danske madskole igen. Der er forskellige variationer over tarteletter, men favoritten hos os er kylling og asparges. I dag er det lavet helt fra bunden med to hele kyllinger i en gryde vand med lidt krydderier og suppeurter. #asparges #kylling #tarteletter

Stålpander eller jernpander fra Le Buyer er og bliver en af vores favoritter og nu har vil tilføjet nummer 6 i rækken af pander og gryder. De er behandlet med bivoks og er ellers helt fri for andre kemikalier end selve stålet. Det kræver ikke så meget, men de skal steges ind og man skal passe på den sorte overflade der dannes med tiden.   #le Buyer #Maillard #stål #stegepande #stegning #udstyr

Stålpander eller jernpander fra Le Buyer er og bliver en af vores favoritter og nu har vil tilføjet nummer 6 i rækken af pander og gryder. De er behandlet med bivoks og er ellers helt fri for andre kemikalier end selve stålet. Det kræver ikke så meget, men de skal steges ind og man skal passe på den sorte overflade der dannes med tiden. #le Buyer #Maillard #stål #stegepande #stegning #udstyr

Vi er nået til efteråret, med de lidt tungere retter og vi er på vej mod julemåneden og julemaden. Så lad os gøre lidt status for Madkalender.dk. Vi har valgt dagens billede fra en tur til Vietnam, hvor vi i et lille gadekøkken fik en af de bedste smagsoplevelser i 2017.  I december 2016 besluttede vi at lave en udfordring til os selv med et opslag hver dag med den daglige mad.

Vi er nået til efteråret, med de lidt tungere retter og vi er på vej mod julemåneden og julemaden. Så lad os gøre lidt status for Madkalender.dk. Vi har valgt dagens billede fra en tur til Vietnam, hvor vi i et lille gadekøkken fik en af de bedste smagsoplevelser i 2017. I december 2016 besluttede vi at lave en udfordring til os selv med et opslag hver dag med den daglige mad.

En skrækindjagende stærk halloween inspireret chili con carne.   #bønner #chili #kidney beans #oksekød

En skrækindjagende stærk halloween inspireret chili con carne. #bønner #chili #kidney beans #oksekød

Vi var hos vores gode venner, hvor vi fik god svinemørbrad svøbt i bacon. Der var en masse lækkert tilbehør som ovnbagte kartofler, en bønnesalat med semi-dried tomater ost og meget mere samt et fad med lag af kartofler, knoldselleri og ost. VI fik også en smagfuld dressing lavet af en halv blok feta blendet med et par skefulde creme fraiche og en skefuld sambal oelek. Krydret uden at være stærk.   #bønner #kartofler #mørbrad #svinekød

Vi var hos vores gode venner, hvor vi fik god svinemørbrad svøbt i bacon. Der var en masse lækkert tilbehør som ovnbagte kartofler, en bønnesalat med semi-dried tomater ost og meget mere samt et fad med lag af kartofler, knoldselleri og ost. VI fik også en smagfuld dressing lavet af en halv blok feta blendet med et par skefulde creme fraiche og en skefuld sambal oelek. Krydret uden at være stærk. #bønner #kartofler #mørbrad #svinekød

Denne opskrift kommer på vores favorit liste og er god til hverdag eller som gæstemad. Du kan lave blanquette de veau i forvejen og det er kun tilbehøret og den lyse sauce der skal gøres klar lige inde servering.    	Blanquette de veau 		 		På dansk ville det være en ragout eller en stuvning med kalvekød, men vi beholder det rigtige franske navn "Blanquette de veau".   #citron #creme fraiche #gryderet #kalvekød #ragout #stuvning

Denne opskrift kommer på vores favorit liste og er god til hverdag eller som gæstemad. Du kan lave blanquette de veau i forvejen og det er kun tilbehøret og den lyse sauce der skal gøres klar lige inde servering. Blanquette de veau På dansk ville det være en ragout eller en stuvning med kalvekød, men vi beholder det rigtige franske navn "Blanquette de veau". #citron #creme fraiche #gryderet #kalvekød #ragout #stuvning

Pinterest
Search