Keto opskrifter

Collection by Lene Bryldt

23 
Pins

Smagfuld blomkåls-calzone med skinke, ost, tomatsovs, spinat & asparges

Tundeller med chilimayo - opskrift på lækre thai-inspirerede tundeller

Med disse tundeller er vi i afdelingen for nemme frokoster. Nemme men stadig velsmagende frokoster. Det er ikke så tit, jeg tyr til dåser, når jeg skal spise, men det hænder, som fx når jeg laver pizzaen med tunbund. Husk dog at kvinder, der ønsker at blive gravide eller er gravide, som ammer eller børn kun bør spise op til 1 dåse tun om ugen og at børn under 3 slet ikke skal spise tun, heller ikke i dåse. Det skyldes, at de store rovfisk kan have et højt indhold af kviksølv. Jeg har to…

Tyrkisk pizza med krydret kød og chilidressing - lækreste Keto-opskrift

Hold fast, sådan en portion tyrkisk pizza med krydret kød og chilidressing smager godt. Tømmermænd go home, siger jeg bare. Og har man været bare en anelse smart og været sådan en, der fx foodprepper bundene og har dem i fryseren, tager den oven i købet ingen tid at lave. Og her er vi bare kæmpe fans af nemme løsninger. Den rørte dressing smager super til men det kunne også være den lækre shawarmachili, man lige dryppede over eller det kunne slet og ret bare være en ren chilisovs som fx…

Blomkålsnachos - opskrift på nachos med få kulhydrater og mere grønt

Blomkålsnachos er en fin måde at få de lækre smage fra nachos men uden at du behøver kaste hele dit low carb /KETO-projekt overbords. Men indrømmet, at bruge blomkål i stedet for knasende tortillachips er jo ikke det samme og det bør egentlig slet ikke sammenlignes. Men med blomkålsnachos får de stadig de gode smage fra den smeltede cheddar, den lækre guacamole, salsaen osv. Selv har jeg en kæmpe svaghed for guacamole (det ved du sikkert) men jeg elsker simpelthen også jalapenos og især…

80'er mad: Tunmousse (med smør!) - Madbanditten

Kan I huske tunmoussen med smør? Altså den vi spiste, før vi begyndte at erstatte smørret med magrere og magrere varianter af syrnede mejeriprodukter? Fx kan jeg huske, at jeg jublede dengang jeg i mine fedtforskrækkede 90’ere fandt ud af, at jeg kunne lave en næsten helt fedtfri tunmousse med et eller andet syrnet 0,0000001%-produkt. Mad helt uden fedt! Win! Jeg husker godt nok også tydeligt, hvordan det stod klart for mig, at jeg blev meget mættere og roligere indeni, når jeg spiste (den…

Ostebrød med hvidløg - opskrift på ostepizzaer uden mel

Disse meget lækre ostebrød med hvidløg opstod ud af en kombination af at have massiv lyst til ost og samtidig have behov for at rydde ud i nogle af de triste rester i grøntskuffen. Og tænk, at man kan få så dejlig mad ud fra sådan et udgangspunkt. Jeg tog udgangspunkt i bunden fra blomkålspizzaen, og med et par justeringer lykkes det mig at få to lækre ostebrød med hvidløg. Helt uden mel og primært lavet på grønt. Win-win, siger jeg bare! 2 ostebrød med hvidløg 2½ dl revet…

Gulerodsbrud med solsikkekerner - glutenfri opskrift på de lækreste boller

Gulerodsbrud. Sådan en blød og let sødlig bolle. Helt forblændet af den store succes med spinatbollerne, kastede jeg mig straks ud i en ny omgang bageri. Nemlig gulerodsbrud med solsikkekerner. Øj, dem elskede jeg, da jeg var ung. Min version er jo både glutenfri og kornfri og altså stadig et godt stykke væk fra originalen, men jeg synes, de er et værdigt alternativ, og de smager forrygende med smør og ost (og med ost mener jeg selvfølgelig pålægschokolade!). Det er dog alligevel mest…

Morgenmad i en skål - opskrift på sund og mættende morgenmad

I mange, mange år havde jeg en indgroet forestilling om, at morgenmad var noget, der skulle spises af en skål. Det var, dengang jeg spiste havregryn eller yoghurt med mysli til morgenmad. En morgenmad, som egentlig burde være ok, men som passede virkelig dårligt til mig. Jeg var altid dødsulten efter 2-3 timer, og jeg forstod ikke, hvad der var i vejen med mig. Alle vegne kunne jeg læse, at det var toppen af morgenmad, jeg havde valgt der, og at den burde sikre mig langvarig mæthed pga. alle…

Guacamole - opskrift på verdens bedste guacamole

Verdens bedste guacamole opskrift, måske! Eller i hvert fald min bedste. Godt med bid og en anelse stærk. Prøv den og bedøm selv!

Stuvet hvidkål uden mel og sprøde frikadeller - nem LCHF opskrift

Stuvet hvidkål uden mel serveret med sprøde, hjemmelavede frikadeller. Det er god dansk mormormad, som hele familien elsker. Her i LCHF-venlig version.

Greenie / grøntsagssmoothie - Grundopskrift

Her får du min grundopskrift på en greenie eller grøntsagssmoothie. Der er så mange af jer, der spørger, hvordan man laver en greenie eller en grøntsagssmoothie. Og jeg har altid bare været typen, der bare har høvlet resterne af grøntsagsskuffen igennem juiceren, men jeg kan fornemme, at det svar ikke er helt tilfredsstillende nok. Så her kommer en grundopskrift. Fra juicer til blender Jeg har jo pakket min juicer væk for længe siden. Jeg var ellers glad for den men blev træt af den store…

Osteboller med blomkål - opskrift på osteboller med kun 4 ingredienser

Disse osteboller er perfekte til suppe og ingen, jeg siger dig INGEN gætter, at de gemmer på blomkål også! Der bliver spist en del ost hjemme hos mig. Ungerne er på fornavn med ostemanden, og vi har altid 4-5 forskellige oste i køleskabet, hvis ikke flere. Faste besøgende er parmesan, emmentaler, morbier, tallegio (Vegas favorit), æblerøget cheddar (Silas’ favorit), manchego, comté og selvfølgelig min flødehavarti, som jeg elsker på mine spejlæg. Okay, det blev lidt mere end 4-5 forskellige…

Græskarmos med parmesan og timian - lækkert alternativ til kartoffelmos

Denne græskarmos er noget af det lækreste, jeg længe har smagt. Den salte parmesan er et perfekt match til det søde græskar, konsistensen er blød og rar, og det er bare comfort food for alle pengene. Ungerne (eller faktisk kun Vega, for Silas spiste et andet sted) slubrede den i sig og sagde, at den smagte som kartoffelmos – nej, bedre end kartoffelmos. Og jeg giver hende ret. Jeg har aldrig været vild med kartoffelmos. Det sker ind imellem, at I, læserne, deler jeres yndlingsopskrifter med…

Små grønne squash-pizza med feta og avokado

Disse små grønne pizzaer med bund af squash opstod en dag, hvor mit køleskab var mere tomt end godt var og jeg var sulten til frokost. Et par halvtrætte squash gemte sig i bunden af køleskabet, og i osteskuffen var der både en rest parmesan og en rest feta, og æg og avokado har vi næsten altid. Jeg elsker bare, når kedelige rester bliver tryllet om til et dejligt måltid. Avokado og feta er en virkelig lækker kombination, og hvis du ikke har prøvet den endnu, er det bare om at komme i gang…

Butternut-fritter med aioli - opskrift på sunde pomfritter

Den søde smag fra græskar i kombination med den stærke hvidløgssmag fra aiolien er helt uimodståelig. Normalt laver vi hokkaido-fritter, når der skal græskarfritter på bordet, men jeg synes, det er længe siden jeg har set hokkaidogræskar i butikkerne. Butternut squash har de dog stadig her, hvor jeg bor. Heldigvis kan man jo lave lækre sager ud af butternut squash også. Vores favorittilbehør med butternut squash er ellers græskar-“spaghettien”, som kommer ret tæt på en perfekt kogt al dente…

Kammerjunkere - min bedste opskrift på glutenfrie, LCHF kammerjunkere

Efter års tøven har jeg endelig fået lavet LCHF kammerjunkere. Ingen sommer uden koldskål med kammerjunkere! Sådan er det bare! LCHF kammerjunkere – er det umagen værd? LCHF kammerjunkere har ellers være en af de ting, som jeg igennem årene har tænkt, jeg ikke gad lave min egen version af. Når jeg ikke kunne spise de tarvelige kammerjunkere fra Karen Volf, så kunne det også være lige meget, kunne det! Så jeg har i stedet spist min koldskål med nøddeknas, og det har jeg været fint tilfreds…