Opskrifter til én gryde

Udforsk beslægtede emner

Opskrift (4 personer):  2 dl vand 1,5 tsk salt 4 spsk smør 2 kopper hvedemel 2 tsk vaniljesukker 3 stk æg 1 liter rapsolie til fritering     Fremgangsmåde:   	Vand, smør og salt kommes i en gryde og koges op.  	Mel og vaniljesukker kommes i.  	Der røres godt til du får....

Opskrift (4 personer): 2 dl vand 1,5 tsk salt 4 spsk smør 2 kopper hvedemel 2 tsk vaniljesukker 3 stk æg 1 liter rapsolie til fritering Fremgangsmåde: Vand, smør og salt kommes i en gryde og koges op. Mel og vaniljesukker kommes i. Der røres godt til du får....

Paprikagryde med mørbrad, bacon og pølser…

Paprikagryde med mørbrad, bacon og pølser

Paprikagryde med mørbrad, bacon og pølser…

Drømmemuffins  Denne opskrift indeholder mindre smør end den oprindelige drømmekage fra vores barndom, men det gør den ikke dårligere, tværtimod. Prøv at bage kagerne i små portions­forme, det gør dem lettere at håndtere, hvis de skal med på tur. Den kan selvfølgelig også bages i bradepande.  Tid: ca. 20 min. plus bagetid   (12 stk. )    3 æg   200 g lyst rørsukker   180 g hvedemel   2½ tsk. bagepulver  25 g smør   1½ dl mælk     Topping:   225 g brun farin   100 g mørk sirup   50 g kokosmel…

Drømmemuffins Denne opskrift indeholder mindre smør end den oprindelige drømmekage fra vores barndom, men det gør den ikke dårligere, tværtimod. Prøv at bage kagerne i små portions­forme, det gør dem lettere at håndtere, hvis de skal med på tur. Den kan selvfølgelig også bages i bradepande. Tid: ca. 20 min. plus bagetid (12 stk. ) 3 æg 200 g lyst rørsukker 180 g hvedemel 2½ tsk. bagepulver 25 g smør 1½ dl mælk Topping: 225 g brun farin 100 g mørk sirup 50 g kokosmel…

Fantastisk opskrift på et lækkert grydebrød med sprød skorpe - dejen skal blot røres sammen, hæves og bages i en gryde - nemmere bliver det ikke.

Fantastisk opskrift på et lækkert grydebrød med sprød skorpe - dejen skal blot røres sammen, hæves og bages i en gryde - nemmere bliver det ikke.

Stikkelsbærfool 500 g modne stikkelsbær (gem lidt til pynt), 300 g sukker,3-4 dl piskefløde, Kornene af ½ vaniljestang. Skyl og nip stikkelsbær, læg i en tykbundet gryde, kog svagt under låg i egen saft med sukkeret. Når stikkelsbær er gået i stykker, men massen stadig er lidt uensartet, køl af.Pisk fløden til skum, smag til med vaniljekorn og lidt sukker.Rør et par skefulde af flødeskummet i kompotten, og læg så lagvis med flødeskum i høje glas.

Stikkelsbærfool 500 g modne stikkelsbær (gem lidt til pynt), 300 g sukker,3-4 dl piskefløde, Kornene af ½ vaniljestang. Skyl og nip stikkelsbær, læg i en tykbundet gryde, kog svagt under låg i egen saft med sukkeret. Når stikkelsbær er gået i stykker, men massen stadig er lidt uensartet, køl af.Pisk fløden til skum, smag til med vaniljekorn og lidt sukker.Rør et par skefulde af flødeskummet i kompotten, og læg så lagvis med flødeskum i høje glas.

Hvis man som jeg har mindre børn, der som de fleste ved kan være noget så kræsne 😉 – så kan det nogen gange være en udfordring at få dem til at spise noget “nyt”. Denne her opskrift på Ungarsk gryde i en børnevenlig udgave, lavede jeg og serverede den for 5 børn i alderen …

Hvis man som jeg har mindre børn, der som de fleste ved kan være noget så kræsne 😉 – så kan det nogen gange være en udfordring at få dem til at spise noget “nyt”. Denne her opskrift på Ungarsk gryde i en børnevenlig udgave, lavede jeg og serverede den for 5 børn i alderen …

Jeg lavede denne super lækre hindbær tiramisu til Antons 18 års fødselsdag. Den var et hit. Opskrift på hindbær tiramisu: Et fad ca. 25×35 Hindbær tiramisu bliver bedst, hvis den står og trækker i køleskabet i 6-8 timer. Jeg plejer at lave den dagen før, jeg skal bruge den. Hindbær sause. 400 g. frosne hindbær. 50 g. sukker. 4-5 spsk. sød marsala vin. Kom de frosnehindbær i en gryde. Tilsæt sukker, og lad det koge op. Tag gryden af blusset... Read More Read More

Jeg lavede denne super lækre hindbær tiramisu til Antons 18 års fødselsdag. Den var et hit. Opskrift på hindbær tiramisu: Et fad ca. 25×35 Hindbær tiramisu bliver bedst, hvis den står og trækker i køleskabet i 6-8 timer. Jeg plejer at lave den dagen før, jeg skal bruge den. Hindbær sause. 400 g. frosne hindbær. 50 g. sukker. 4-5 spsk. sød marsala vin. Kom de frosnehindbær i en gryde. Tilsæt sukker, og lad det koge op. Tag gryden af blusset... Read More Read More

Her er en lækker opskrift til hvis man har lidt ovn stegt kylling i overskud.  Det er en ovnsteg kylling gryderet med masse af smag.  30 g usaltet smør 30 g mel 500 ml hjemmelavet kyllingfond 50 ml gårdfløde 48% 650 g ovn stegt kylling i tern 100 g gulerødder i tern 100 g forårs løg i skiver 100 g porrer i skiver 100 g ærter 100 g søde majs  Kom smøret i en gryde og smelt det. Tilsæt så melet og pisk det i 2 min. Hæld stille kyllingfonden i mens der piskes godt. Kom så fløden i og pisk det…

Her er en lækker opskrift til hvis man har lidt ovn stegt kylling i overskud. Det er en ovnsteg kylling gryderet med masse af smag. 30 g usaltet smør 30 g mel 500 ml hjemmelavet kyllingfond 50 ml gårdfløde 48% 650 g ovn stegt kylling i tern 100 g gulerødder i tern 100 g forårs løg i skiver 100 g porrer i skiver 100 g ærter 100 g søde majs Kom smøret i en gryde og smelt det. Tilsæt så melet og pisk det i 2 min. Hæld stille kyllingfonden i mens der piskes godt. Kom så fløden i og pisk det…

Danmarks bedste kartoffelopskrift er blevet kåret. Vinderopskriften kommer fra en Holbæk-familie og lyder på sprøde kartoffelspyd med sesam og sød chilisauce.

Danmarks bedste kartoffelopskrift er blevet kåret. Vinderopskriften kommer fra en Holbæk-familie og lyder på sprøde kartoffelspyd med sesam og sød chilisauce.

Æblegele - 1 kg æbler ikke alt for modne,1 1/2–2 dl vand, 250 g sukker,1 hel vaniljestang. Skyl æbler, fjern blomst og stilk,  skær i tern, inkl kernehus. Æbler og vand i gryde, kog op. Kog under låg i ½ t og si. Hæld saften tilbage i ren gryde. Skrab vaniljekorn ud. Kom vanilje, sukker og den hele vaniljestang i æblesaft. Kog op og lad det koge i 10 minutter. Tag en prøve med en teske for at se om det stivner når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestang op og geleen er klar til…

Æblegele

Æblegele - 1 kg æbler ikke alt for modne,1 1/2–2 dl vand, 250 g sukker,1 hel vaniljestang. Skyl æbler, fjern blomst og stilk, skær i tern, inkl kernehus. Æbler og vand i gryde, kog op. Kog under låg i ½ t og si. Hæld saften tilbage i ren gryde. Skrab vaniljekorn ud. Kom vanilje, sukker og den hele vaniljestang i æblesaft. Kog op og lad det koge i 10 minutter. Tag en prøve med en teske for at se om det stivner når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestang op og geleen er klar til…

Pinterest
Søg