Opskrifter til én gryde

Udforsk beslægtede emner

Paprikagryde med mørbrad, bacon og pølser…

Paprikagryde med mørbrad, bacon og pølser

Paprikagryde med mørbrad, bacon og pølser…

Så er der opskrift på hjemmelavet daim, og den smager fuldstændig som den fra butikken. Til en portion skal du bruge: 100 gr. smør 250 gram rørsukker 50 gr. lys sirup 1 tsk. salt 75 gr. mandler uden skind 200 gr. mørk chokolade (eller mælkechokolade   Kom smør, sukker, sirup og salt i en gryde. Varm det op ved svag varme og rør sammen når det hele er smeltet. Kog massen til den er gyldenbrun. Blend mandlerne så du får små fine stykker mandler. Vend dem så i karamelmassen og lad det koge…

Så er der opskrift på hjemmelavet daim, og den smager fuldstændig som den fra butikken. Til en portion skal du bruge: 100 gr. smør 250 gram rørsukker 50 gr. lys sirup 1 tsk. salt 75 gr. mandler uden skind 200 gr. mørk chokolade (eller mælkechokolade Kom smør, sukker, sirup og salt i en gryde. Varm det op ved svag varme og rør sammen når det hele er smeltet. Kog massen til den er gyldenbrun. Blend mandlerne så du får små fine stykker mandler. Vend dem så i karamelmassen og lad det koge…

Reposts er egentligt sjældent noget, jeg gør mig i, MEN når en opskrift som denne er bloggens 2. mest læste opskrift of all-time, synes jeg, at den fortjener en lille opdatering – og ikke min…

Reposts er egentligt sjældent noget, jeg gør mig i, MEN når en opskrift som denne er bloggens 2. mest læste opskrift of all-time, synes jeg, at den fortjener en lille opdatering – og ikke min…

Drømmemuffins  Denne opskrift indeholder mindre smør end den oprindelige drømmekage fra vores barndom, men det gør den ikke dårligere, tværtimod. Prøv at bage kagerne i små portions­forme, det gør dem lettere at håndtere, hvis de skal med på tur. Den kan selvfølgelig også bages i bradepande.  Tid: ca. 20 min. plus bagetid   (12 stk. )    3 æg   200 g lyst rørsukker   180 g hvedemel   2½ tsk. bagepulver  25 g smør   1½ dl mælk     Topping:   225 g brun farin   100 g mørk sirup   50 g kokosmel…

Drømmemuffins Denne opskrift indeholder mindre smør end den oprindelige drømmekage fra vores barndom, men det gør den ikke dårligere, tværtimod. Prøv at bage kagerne i små portions­forme, det gør dem lettere at håndtere, hvis de skal med på tur. Den kan selvfølgelig også bages i bradepande. Tid: ca. 20 min. plus bagetid (12 stk. ) 3 æg 200 g lyst rørsukker 180 g hvedemel 2½ tsk. bagepulver 25 g smør 1½ dl mælk Topping: 225 g brun farin 100 g mørk sirup 50 g kokosmel…

Hvis man som jeg har mindre børn, der som de fleste ved kan være noget så kræsne 😉 – så kan det nogen gange være en udfordring at få dem til at spise noget “nyt”. Denne her opskrift på Ungarsk gryde i en børnevenlig udgave, lavede jeg og serverede den for 5 børn i alderen …

Hvis man som jeg har mindre børn, der som de fleste ved kan være noget så kræsne 😉 – så kan det nogen gange være en udfordring at få dem til at spise noget “nyt”. Denne her opskrift på Ungarsk gryde i en børnevenlig udgave, lavede jeg og serverede den for 5 børn i alderen …

Æblegele - 1 kg æbler ikke alt for modne,1 1/2–2 dl vand, 250 g sukker,1 hel vaniljestang. Skyl æbler, fjern blomst og stilk,  skær i tern, inkl kernehus. Æbler og vand i gryde, kog op. Kog under låg i ½ t og si. Hæld saften tilbage i ren gryde. Skrab vaniljekorn ud. Kom vanilje, sukker og den hele vaniljestang i æblesaft. Kog op og lad det koge i 10 minutter. Tag en prøve med en teske for at se om det stivner når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestang op og geleen er klar til…

Æblegele

Æblegele - 1 kg æbler ikke alt for modne,1 1/2–2 dl vand, 250 g sukker,1 hel vaniljestang. Skyl æbler, fjern blomst og stilk, skær i tern, inkl kernehus. Æbler og vand i gryde, kog op. Kog under låg i ½ t og si. Hæld saften tilbage i ren gryde. Skrab vaniljekorn ud. Kom vanilje, sukker og den hele vaniljestang i æblesaft. Kog op og lad det koge i 10 minutter. Tag en prøve med en teske for at se om det stivner når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestang op og geleen er klar til…

Med denne her super lækre one pot pasta med kylling og bacon kommes alt i én gryde og sættes på komfuret og så er der aftensmad på 15 minutter.

Med denne her super lækre one pot pasta med kylling og bacon kommes alt i én gryde og sættes på komfuret og så er der aftensmad på 15 minutter.

Rabarbersaft
Skøn og frisk drik til de lune forårsaftener.
(ca. 10 glas)
500 g rabarber
200 g rørsukker
1 l vand
1 usprøjtet citron

- Skær rod og evt. blade af rabarberne, og skyl rabarberne i koldt vand. Skær dem i små stykker og læg dem i en gryde sammen med rørsukker, vand og citron skåret ud i kvarter.

- Bring det hele i kog og lad det småsimre i 5 min. Tag gryden af varmen og lad saften trække i 20-25 min.

- Sigt saften igennem en sigte og mos let med en ske, så al saft…

Rabarbersaft Skøn og frisk drik til de lune forårsaftener. (ca. 10 glas) 500 g rabarber 200 g rørsukker 1 l vand 1 usprøjtet citron - Skær rod og evt. blade af rabarberne, og skyl rabarberne i koldt vand. Skær dem i små stykker og læg dem i en gryde sammen med rørsukker, vand og citron skåret ud i kvarter. - Bring det hele i kog og lad det småsimre i 5 min. Tag gryden af varmen og lad saften trække i 20-25 min. - Sigt saften igennem en sigte og mos let med en ske, så al saft…

Jeg lavede denne super lækre hindbær tiramisu til Antons 18 års fødselsdag. Den var et hit. Opskrift på hindbær tiramisu: Et fad ca. 25×35 Hindbær tiramisu bliver bedst, hvis den står og trækker i køleskabet i 6-8 timer. Jeg plejer at lave den dagen før, jeg skal bruge den. Hindbær sause. 400 g. frosne hindbær. 50 g. sukker. 4-5 spsk. sød marsala vin. Kom de frosnehindbær i en gryde. Tilsæt sukker, og lad det koge op. Tag gryden af blusset... Read More Read More

Jeg lavede denne super lækre hindbær tiramisu til Antons 18 års fødselsdag. Den var et hit. Opskrift på hindbær tiramisu: Et fad ca. 25×35 Hindbær tiramisu bliver bedst, hvis den står og trækker i køleskabet i 6-8 timer. Jeg plejer at lave den dagen før, jeg skal bruge den. Hindbær sause. 400 g. frosne hindbær. 50 g. sukker. 4-5 spsk. sød marsala vin. Kom de frosnehindbær i en gryde. Tilsæt sukker, og lad det koge op. Tag gryden af blusset... Read More Read More

Virkelig lækker gryderet med kylling, sprød bacon og en suveræn paprikasovs.

Paprikagryde med kylling

Virkelig lækker gryderet med kylling, sprød bacon og en suveræn paprikasovs.

Den elskede klassiker har fået et sundt twist og er blevet fyldt med herlige grøntsager og fedtfattig madlavningsfløde i stedet for den fuldfede af slagsen.

Sund svensk pølseret

Den elskede klassiker har fået et sundt twist og er blevet fyldt med herlige grøntsager og fedtfattig madlavningsfløde i stedet for den fuldfede af slagsen.

Danmarks bedste kartoffelopskrift er blevet kåret. Vinderopskriften kommer fra en Holbæk-familie og lyder på sprøde kartoffelspyd med sesam og sød chilisauce.

Danmarks bedste kartoffelopskrift er blevet kåret. Vinderopskriften kommer fra en Holbæk-familie og lyder på sprøde kartoffelspyd med sesam og sød chilisauce.

Rabarberkompot200 g renset rabarber75 g sukkerKorn af 1 stang vaniljeGærdej2½ dl mælk25 g gær1 spsk. rapsolie1 tsk. flage salt1 tsk. kardemomme25 g sukker200 g hvid fuldkornshvedeca. 150 g hvedemel1 æg til penslingRomglasur100 g flormelisLidt kogende vandFå dråber romessensTilberedning 12 stk. Rabarberkompot Kom rabarber i en gryde med det vand, som hænger ved, efter de er… Læs mere »

Rabarbersnegle med romglasur

Rabarberkompot200 g renset rabarber75 g sukkerKorn af 1 stang vaniljeGærdej2½ dl mælk25 g gær1 spsk. rapsolie1 tsk. flage salt1 tsk. kardemomme25 g sukker200 g hvid fuldkornshvedeca. 150 g hvedemel1 æg til penslingRomglasur100 g flormelisLidt kogende vandFå dråber romessensTilberedning 12 stk. Rabarberkompot Kom rabarber i en gryde med det vand, som hænger ved, efter de er… Læs mere »

Kyllingegryde med bacon og champignon

Kyllingegryde med bacon og champignon

Så er der opskrift på hjemmelavet daim, og den smager fuldstændig som den fra butikken. Til en portion skal du bruge: 100 gr. smør 250 gram rørsukker 50 gr. lys sirup 1 tsk. salt 75 gr. mandler uden skind 200 gr. mørk chokolade (eller mælkechokolade   Kom smør, sukker, sirup og salt i en gryde. …

Så er der opskrift på hjemmelavet daim, og den smager fuldstændig som den fra butikken. Til en portion skal du bruge: 100 gr. smør 250 gram rørsukker 50 gr. lys sirup 1 tsk. salt 75 gr. mandler uden skind 200 gr. mørk chokolade (eller mælkechokolade Kom smør, sukker, sirup og salt i en gryde. …

Hjemmelavede flødekarameller i mikroovn - Færdige på under 10 minutter!

Hjemmelavede flødekarameller i mikroovn - Færdige på under 10 minutter!

Pinterest
Søg